Tarikh: 23 hb. Disember 2009
Hari: Rabu
Tempat: Ballroom Hotel DePalma Ampang Kuala Lumpur
9pg – 1 tgh : Pelancaran Insentif Konvek 2010 Oleh Tn Hj Ismail Pengarah Urusan HPA INDUSTRIES SDN BHD.
2 ptg – 5 ptg : Bengkel Halatuju 2010 bersama GM & PU

Semua PJS diwajibkan hadir.
Kehadiran adalah terhad kepada 200 pemimpin yang berdaftar.
KPA,KPU,KPT,KP Sabah dan Sarawak dan Gabungan Kelab di Johor sila hantar tempahan nama pemimpin anda segera kepada Pengurus Zon Tengah Puan Siti di sa3173@yahoo.com.my atau menghubungi terus 0134219727. Pastikan dibuat melalui Kelab.

Posted by Haddy Haswyra Saturday, December 12, 2009 0 comments

pic-hpa

PERKONGSIAN ILMU CEMERLANG (PIC) akan diadakan pada 19 dan 20 Disember 2009 bertempat di Dewan Kuliah 2, Cawangan HPA Sungai Petani, Kedah.

Yuran : RM 200
Sila bank in terus ke BIMB (Bank Islam Malaysia Berhad)
No Akaun : 02020010058744
Atas nama : Mutiara Hikmah

Sila faks slip bank sebagai bukti bayaran tersebut ke Faks : 04-4419254

Sebarang pertanyaan mengenai PIC bolehlah menghubungi Cik Norasyikin (019-6330727) & Cik Azira (019-4548727)atau Pejabat 04-4419094.

Tentatif Program boleh dimuaturun dari link ini http://www.box.net/shared/z3kp0piyjv

Posted by Haddy Haswyra 0 comments


PBC TAIPING AKAN DIADAKAN PADA 26 DAN 27 DISEMBER 2009 DI HOTEL SERI MALAYSIA TAIPING. UNTUK MAKLUMAT LANJUT DAN PENDAFTARAN, SILA HUBUNGI PJ USTAZ MOHD YUSFEE : 019-4410611.

Posted by Haddy Haswyra 0 comments

Promosi DVD Konvek 2009


HARGA MELALUI POS : RM 20.00
HARGA BELIAN DI HQ : RM 15.00

DVD KONVEK 09 DI PASARKAN MULAI SEKARANG
SEBARANG MAKLUMAT SILA HUBUNGI :

TEL OFF : 04 - 977 6804 / 6805
H/P : EN.KAMAL = 013 - 480 4717
EN.HIZIR = 019 - 415 5717
CIK NORMALINA = 019 - 221 2073

BAYARAN ATAS NAMA : AL WAHIDA MARKETING SDN BHD
BANK : BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD ( BIMB )
ACC NO : 090 100 100 19387

Posted by Haddy Haswyra Friday, December 11, 2009 0 comments

Insentif Ta’awun 2010

Pemulaan bulan insentif : Dis 2009
Penamat bulan insentif : Sept 2010

Matlamat

  1. Memudahkan pengedar memahami dan mengejar sasaran tersebut
  2. Mengaktifkan PBC dan memastikan upline melakukan proses pembinaan jaringan
  3. Menuju kearah pencapaian jualan RM 20juta (Malaysia Sahaja)

Syarat

  1. Mencapai jualan RM 20 juta (Malaysia Sahaja )
  2. Bagi semua kategori

Jangkaan Tarikh KONVEK

  1. Disember 2010
  2. Lokasi akan diumumkan kemudian

INSENTIF

Katagori Pertama

  1. Terbuka kepada semua pengedar HPA yang berdaftar di Malaysia.
  2. Melakukan minima nilai mata peribadi 200NM selama 10 bulan tempoh insentif atau melakukan 2000NM hingga 2999.99 NM akumulatif.

Atau

  1. Melakukan minima nilai mata peribadi 300 keatas selama 10 bulan tempoh insentif atau melakukan 3000NM akumulatif
  2. Bagi yang baru mendaftar sebagai pengedar juga dimestikan melakukan jumlah akumulasi sebanyak yang disyaratkan.

Hadiah pasti adalah

  1. 200NM - 299NM atau akumulasi 2000NM - 2999.99NM - pelaburan saham KOWAHIDA berjumlah RM300 .00
  2. 300NM ke atas atau akumulasi 3000NM dan ke atas - pelaburan saham KOWAHIDA berjumlah RM500.00

Hadiah cabutan bertuah- 100 unit barangan elektrik –jenis pensonic

Grand Prize - 30 unit air Cooler atau yang setaraf yang bernilai RM1000.00

Kategori Kedua

  1. Terbuka kepada PB hingga ke Pengarah Meranti (status mulai Dis 2009)
  2. Melakukan maintain 300NM atau akumulasi 3000NM
  3. Mencapai pangkat Pengarah Jati ke Atas dalam tempoh bulan Insentif dan mesti mencapai bonus RM1000.00 semasa pangkat Pengarah Jati ke Atas sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh insentif (tidak termasuk bonus agen stok).

Insentif merupakan pakej melancong ke Indonesia (Pulau percutian Makasar) selama 5 hari 4 malam untuk seorang atau pakej yang setaraf dengannya.

Top 20 Bonus tertinggi untuk kategori ini akan menerima pekej percutian ke Indonesia(Pulau Percutian Makasar) untuk 2 orang selama 5 hari 4 malam atau pakej yang setaraf dengannya.

Kategori Ketiga

  1. Terbuka kepada Pengarah Jati dan keatas
  2. Melakukan maintain 350 NM atau akumulasi 3500NM
  3. Membina PJ di mana-mana aras selagi belum bertemu PJ dalam bulan Insentif. (Dis 2009 – Sept 2010)
  4. PJ yang dibina mesti mencapai bonus minima RM1000 (Malaysia) dan Rp3juta (Indoneisa) sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh insentif (tidak termasuk bonus agen stok).
  5. PJ yang dibina hendaklah sekurang-kurangnya daripada 2 rangkaian yang berbeza

Insentif yang ditawarkan adalah bagi pencapaian mengikut kategori seperti berikut :-

Mencapai 2 Pengarah Jati : Pelancongan ke China (seorang)
Mencapai 3 Pengarah Jati : Pelancongan ke China (berdua)
Mencapai 4 Pengarah Jati : Umrah (seorang)
Mencapai 5 Pemgarah Jati : Umrah (berdua)
Mencapai 6 Pengarah Jati dan keatas : Haji (seorang)

Katagori Keempat

  1. Melakukan maintain 200NM atau akumulasi 2000NM
  2. Pengiraan bonus adalah di jumlahkan kepada purata perbulan.

1. Top 1 hingga 30 Bonus Tertinggi Malaysia(tidak termasuk bonus jualan stok) - nilaian hadiah RM 60 ribu .
2. Top 31 hingga 60 bonus tertinggi Malaysia (tidak termasuk bonus jualan stok) - nilaian hadiah RM 40 ribu

Posted by Haddy Haswyra 0 comments

Semua pemegang Sijil Herbalis Batch 1 – 17 (2005 – 2009) dan bekas pelajar INTIBAH (Institut Latihan Herba HPA) dari tahun 1999 hingga 2004 dijemput hadir ke Perhimpunan Agung yang julung kali diadakan di Ibu Negara.

Tempat: Hotel De Palma Ampang Kuala Lumpur.

Tarikh: 24 – 25 hb Disember 2009

Pendaftaran PERCUMA dengan Cik Azira 019-4548727

Posted by Haddy Haswyra 0 comments

Pelan Pemasaran HPA


PLAN PEMASARAN HPA
Adil & Sukses

HPA menggunakan kaedah pemasaran yang berkesan untuk memastikan semua produk HPA dipasarkan ke seluruh Malaysia dan mencapai hasrat untuk menguasai pasaran global. Jadi, HPA telah menubuhkan syarikat pemasaran sendiri iaitu Al Wahida Marketing Sdn. Bhd. pada 1 Februari 1996 dengan No. Pendaftaran 376131-A, mendapat lesen di bawah Akta Jualan Langsung dari Kementerian Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, berfungsi untuk memasarkan produk HPA melalui konsep sistem Multi-Level Marketing (MLM). Ia merupakan satu kaedah dan strategi yang cukup berkesan untuk memperkenalkan produk-produk kepada pelanggan.

Kekuatan Plan Pemasaran HPA

1. Berteraskan prinsip ihsan
2. Keadilan pada setiap peringkat
3. Telus dan berdaya saing
4. Bebas daripada gimik, perangkap dan penindasan
5. Sesuai dengan kehendak dan cabaran MLM masa kini
6. Mampu menjana pendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan

Plan Pemasaran Era Baru HPA dijamin ADIL dan SUKSES.

Tawaran 11 Ganjaran Hebat Melalui Perniagaan MLM HPA. Lihat dan teliti Plan Pemasaran Hebat ini!

Anda boleh mendownload plan pemasaran (lengkap) HPA ini disini: plan_pemasaran_hpa.pdf

11 GANJARAN BONUS HEBAT HPA

1. Untung Runcit……………………………………………….20% ~ 25%
2. Bonus Prestasi Peribadi………………………………..10% ~ 20%
3. Bonus Kenaikan Pangkat…………………………….…23% ~ 35%
4. Bonus Pembelian Stabil…………………………………5% x NM HPA
5. Bonus Kemajuan Jaringan……………………………..6% x NM HPA
6. Bonus Generasi Pangkat………………………………..26%
7. Bonus Pengarah Jati Setia………………………………5% x NM HPA
8. Bonus Pengarah Jati Emas/Intan/Mahkota…….15%
9. Tabung Pelancongan……………………………………….5%
10. Tabung Perlindungan Takaful………………………..RM70,000 +++
11. Bonus Agen Stok……………………………………………..11% ~ 16%

Penerangan Ringkas Tentang Plan Pemasaran HPA

Belian minima yang disyaratkan untuk anda layak menerima bonus ialah 50 Nilai Mata (NM) setiap bulan (anggaran dalam RM 100++).

Contoh Senarai Produk HPA Dengan Belian 50 NM

cth-belian-50nm.PNG

Contoh Senarai Produk HPA Dengan Belian 100 NM

cth-belian-100nm.PNG

Peratus bonus bulanan diberi berdasarkan jumlah Nilai Mata (NM) yang dikumpul secara:

  1. Timbunan

  2. Berkumpulan

  3. Tiada had masa

Jadual Nilai Mata & Peratus Bonus

jadual-bonus.PNG

PB: Pengedar Bertauliah (belum berpangkat), PLX: Pengurus Melati (pangkat pertama)

Apabila timbunan NM anda dan rangkaian anda telah melebihi 1501 NM, anda akan mencapai kenaikan pangkat yang pertama iaitu Pengurus Melati (PLX). Pangkat dan peratus bonus yang diterima adalah KEKAL dan tidak akan hilang walaupun anda tidak aktif membeli produk HPA pada bulan-bulan berikutnya.

Ada cara lain untuk mencapai kenaikan pangkat pertama tanpa perlu mengumpul 1501 NM. Caranya ialah:

1. Anda hadir program PBC
2. Dan lakukan belian bersyarat (300 NM) pada bulan yang anda hadir program PBC atau pada bulan hadapannya. Peserta program PBC boleh mengumpul 300 NM sebelum ke program PBC melalui mana-mana agen stok.

Penerangan lanjut tentang program PBC ada dijelaskan disini.

Anda boleh memilih sama ada mengumpul 1501 NM ATAU sertai program PBC (beserta belian 300 NM) untuk mencapai kenaikan pangkat.

Untuk mencapai kenaikan pangkat kedua dan seterusnya, anda perlu mengembangkan jaringan berdasarkan rajah dibawah. Contohnya, anda akan naik ke pangkat kedua, PRX apabila anda berjaya melahirkan 3 orang yang berpangkat pertama dibawah anda.

pangkat-1-v2.PNG

pangkat-2-v2.PNG

pangkat-3-v2.PNG

Rajah Pemberian Bonus Dengan Hanya Menaja Seorang Setiap Bulan Dalam Jangkamasa 13 Bulan (contoh belian dengan 100 NM)

Tugas Anda:

Pertama : ahli hanya perlu menaja seorang downline dalam sebulan, sehingga bulan ke-6. Maksudnya ahli hanya perlu menaja 6 orang untuk level pertama dalam masa 6 bulan sahaja.

Kedua : ahli perlu maintain belian peribadi 100NM setiap bulan, bagi melayakkan mendapat bonus setiap bulan disamping menikmati kenaikan pangkat.

plan-a-v1.PNG

Posted by Haddy Haswyra 0 comments

Larangan makan daging babi dalam Agama Islam

“Diharamkan bagimu (memakan) bangkai, darah, daging babi, (daging hewan) yang disembelih atas nama selain ALLAH, yang tercekik, yang dipukul, yang jatuh, yang ditanduk, yang diterkam binatang buas kecuali yang sempat kamu sembelih, dan (diharamkan bagimu) yang disembelih untuk berhala” (Q.S. Al-Maidah:3)

A. Beberapa karakteristik hewan babi:

Penjinakan babi menjadi ternak babi terjadi 10.000 tahun yang lalu di China.
Anaknya sangat banyak (sampai 18 ekor).
Makanannya apa saja termasuk kotoran-kotoran (manusia/hewan/kotorannya sendiri), dan daging apa saja termasuk daging manusia.
Dagingnya cepat membusuk(dalam freezer tahan 3 bulan, sedangkan daging lain tahan sampai 12 bulan).

Tinggalnya dimana saja: yang paling disukai tempat yang jorok.
Praktisi Homosex/lesbian dan tidak cemburu jika betinanya diganggu jantan lain. Kesenangannya makan, tidur dan sex, tak senang bergerak/tempat panas.
Lemak babi yang paling tinggi diantara semua binatang ternak.
Tubuhnya menyimpan segudang penyakit diantara binatang yang lain.
Makin dipelajari daging babi makin besar kengerian terhadap babi.
Para pakar daging Jerman menyimpulkan “pork is unfit for human consumtion” (lihat buku “Die Swaine Flesch und gezondheid”).

B. Berbagai parasit dan cacing yang ada pada tubuh dan daging babi.

Fasciolopsis Buski menyebabkan diarreea terus menerus.
Cacing bulat menyebabkan pneumonia mati lemas, penyakit kuning.
Cacing bengkok menyebabkan Anemia, TB, Diarrhoea, dan Thyphoid
Paragonimus menyebabkan pendarahan paru-paru.
Clonorchis Sinensis menyebabkan Chonorhiasis(penyakit lever).
Giganthorinchus Gigas menyebabkan Anemia dan gangguan pencernaan.

Metastrongylus Apri menyebabkan Broncitis dan Agses paru-paru.
Swine Erysipelas menyebabkan penyakit luka baker (inflamation).
Tubercle Bacillus menyebabkan penyakit tuberculosis.
Taenia Solium menyebabkan berbagai penyakit perut Anemia dan ChronicInvalidism.

Trichinella Spiratis menyebabkan penyakit Trichinosis atau trichinelliasis (Reumatism dan sakit otak).
Variola Suilla menyebabkan penyajit cacar(small-pox).
Sarcoptes Scabiei menyebabkan Mange of scabies.
Fusiformis necrofurus menyebabkan penyakit foot rot yang paling sulit disembuhkan.
Salmonella cholerasuis menyebabkan penyakit koleera (penyakit pengisap-sucking parasites).
Cystycercus tenuicollis yang hidup dalam hati, dinding usus dan membrane babi.

Cysticercus cellulosae yang hidup dalam hati, daging dan lidah babi.
Echinococcus colymorphus yang hidup dalam hati dan usus babi.
Paragonimus westermanii yang hidup dalam paru-paru babi.
Sparganum mansoni yang hidup dalam otot dan daging babi.
Ascaris lumbricoides yang hidup terutama pada pada ususnya.

Trichuis suis yang hidup pada usus buta/caecum atau usus besarnya.
Stephanurus dentatus yang menempati perut, lemak, hattinya.
Choerostrongylus pudendotectus.
Oesophagostomum dentatum ditemukan dalam usus kecilnya.
Anklylostoma doedeenale ditemukan dalam usus kecilnya.
Arduenna strongylina hidup dalam selaput lender perut.
Physocepholus sexalatus hidup dalam selaput lender perut.
Simondsia paradoxa hidup dalam selaput lender perut.
Gnatostoma hispidum.
Setaria bernardi hidup dalam isi perutnya
Macranthorynchus hirudinaceus hidup dalam perut kecilnya.
Sarcoptes scabiei var.suis hidup diseluruh kulitnya.
Haematopinus suis ditemukan di seluruh kulitnya.

C. Berbagai Agama yang melarang makan daging babi.


Agama yahudi dan nasrani

Ajaran yahudi berdasar kitab perjanjian lama (taurat) dan ajaran nasrani berdasakan kitab-kitab perjanjian lama dan perjanjian baru dan umat nasrani selalu membawa kitab bybel (gabungan perjanjian lama dan baru) sebagai pegangan hidup beragamanya. Dasar pokok pendidikan bagi seorang pendeta nasrani adalah perjanjian lama.
Kalau umat yahudi mengharamkan babi berdasarkan perjanjian lama imamat (letivicus) XI =7-8 dan dalam “kosher sertificate” yahudi, pangan olahan tersebut tak boleh mengandung babi, ternak halal yang tak disembelih dank an yang bersisik.

Jadi semestinya umat nasrani tidak makan babi sesuai denagn larangan yang disampaikan Nabi Isa a.s. pada para pengikutnya seperti tercantum dalam taurat.

Agama Hindu

Penganut ajaran hindu dilarang makan babi dan mereka menjauhkan diri dari daging tersebut dan dianjurkan menjadi vegetarian (pemakan sayuran) Kelompok terendah agama hindu (kasta paria) memang tak memilih-milih makanan, tapi kasta-kasta yang lain kalau makan bani adalah memalukan aatau berdosa sesuai dengan kitabsuci hindu THUKALPIAM fasal 163.

Agama Zoraster

Seorang peneliti di Bombay yang banyak penganut Zoroaasternya, di restoran restoran milik mereka tak ada yang mengandung babi.

Agama Budha.

Lima laranngan dasar Agama budha adalah membunuh, berzinah, mencuri, berbohong, dan minum khamar. Didalam praktek bukan hanya membunuh manusia, membunuh tikus, ular,nyamuk pun dilarang, penganut budha yang taat jangankan makan babi makan daging-daging yang lainpun tidak akan dilakukan dan diarahkan untuk jadi vegetarian.

Agama Khong Huchu.

Orang tionghoa yang menganut ajaran kong hu chu (ccccconfucius) berdasar buku LEE-CHI (The book of Rites) dalam fasal SHAD 41, tercantum kata-kata “chin tzu pu sheh yu”yang berarti”orang bijak tidak makan daging babi dan anjing” (A gentleman doesnot eat flesh of pig and dog). Buku LEE CHI sudah berumur lebih dari 3000 tahun.

SELSEMA BABI

Sampai hari ini heboh seluruh dunia Selsema Babi. Semua pintu masuk dikawal rapi…mesti isi borang perisytiharan kesihatan. Kesah-kesah Selsema ni banyak dalam link ni :

http://www.jphpk.gov.my/Malay/berita/flu%20babi/beritaflu.htm

Semuga mendapat iktibar dan membuka mata semua pihak betapa bahayanya binatang ini. Harap penternah binatang ni, ternak binatang lain yang boleh dimakan oleh semua manuasia dimuka bimu jika disembelih mengikut syariat Islam.

Musim banjir besar nabi Noh bawa babi naik bahtera dia untuk mencuci bahtera tersebut. Babi ni tukang makan najis semua binatang lain, sebab tu babi merupakan rumah banyak jenis penykit.

Sabda Rasulullah saw “Wahai Saad, perelokkan makanan kamu nescaya kamu akan dimustajabkan doa. Demi Allah yang diri Muhammad ada di dalam kekuasaan-Nya, sesungguhnya apabila seseorang itu menyuapkan sesuap makanan haram ke dalam mulutnya, nescaya tidak akan diterima doanya selama 40 hari. Mana-mana hamba yang tumbuh daging dari makanan yang haram dan riba, maka api neraka yang lebih utama baginya” Riwayat Ibnu ‘Abbas r.a.

“The pig is the only animal that eats dirt, dung and urine, which makes lethal and deadly fabric polluted germs and microbes”

Kegunaan :

babi

Adakah muslim di Malaysia bebas dari termakan babi?
Kebanyakan produk menggunakannya seperti dalam gambarajah. Semua bahagian dari muncung ke ekor sehingga ke najisnya digunakan. Bercakap tentang babi sendiri umat Islam di Malaysia amat terdedah kepadanya, belum lagi bercakap tentang produk daripadanya. Belum lagi bercakap tentang produk syubhah(meragukan).

sayur-rasa-babi

bebola-ikan1

tahu-kotor

katon
Adakah anda setuju dengan katun ini?

Akibat Makan Babi (atau produk haram yang lain) Bagi Orang Islam
Kurang mendapat petunjuk dari ALLAH
Terhijab diri dari mengenali kebenaran
Hati menjadi rosak dan keras
Doa tidak dimakbulkan Allah
Tidak mendapat keberkatan pada rezki dan umur
Terhalang dari mendapat ilmu
Fikiran resah dan tidak tenteram
Anak yang kurang menghormati ibu bapa
Takut! walaupun kerana kebenaran
Dll (banyak lagi…)

Kesan Makan Babi Bagi Bukan Islam

Kajian dan penyelidikan berkenaan dengan babi telah dijalankan berabad-abad yang lalu dan ia telah diperakui oleh kebanyakan pakar yang pengambilan babi sebagai sumber pemakanan lebih membawa kepada keburukan. Salah satu huraian tentang keburukan babi telah dibuat oleh John Harvey Kellogg (1897), pengasas produk pemakanan Kellog Corn Flake. Salah satu huraian beliau boleh ditemui di laman web berikut, http://www.giveshare.org/Health/porkeatdanger.html Beliau malahan secara nyata menyarankan adalah lebih baik berhenti daripada membiakkan babi dan biarkan ia mencari tempatnya sendiri untuk hidup.

Petikan daripada laman http://www.ismaweb.net/ISMA/PNphpBB2-printview-t-47-start-0.phtml juga menggariskan penyataan daripada beberapa pakar perubatan berkenaan dengan babi seperti berikut. Daniel S. Shapiro, M.D., Pengarah Clinical Microbiology Laboratories, Boston Medical Center, Massachusetts yang juga seorang Penolong Profesor Perubatan di Pathology and Laboratory Medicine, Boston University School of Medicine, Massachusetts, merumuskan bahawa terdapat PELBAGAI JENIS PENYAKIT yang boleh di jangkiti daripada babi seperti:

• Anthrax
• Ascaris suum
• Botulism
• Brucella suis
• Cryptosporidiosis
• Entamoeba polecki
• Erysipelothrix shusiopathiae
• Flavobacterium group IIb-like bacteria
• Influenza H1N1

http://forum.mpacuk.org/showthread.php?t=15128

Jom baca forum ni…diorang bincang pasal cerita kat bawah ni…

Pepsi & Cola not Vegetarian

Pepsi and Coca Cola contains extract from Pork (Pig) .
Most of the people avoid Pepsi and Coca-Cola for various reasons:-
because of harmful chemical contents such as excessive carbonates, etc.
Now there is yet another reason which is more dangerous. The scientific and medical research says that drinking Pepsi & Cola leads to cancer because the key element is taken from Pigs sausage.

The pig is the only animal that eats dirt, dung and urine, which makes lethal and deadly fabric polluted germs and microbes.

According to a report published in Jordanian magazine, the Head of Delhi University Science and Technology , Dr. Mangoshada scientifically proved that the key element in Pepsi and Cola contains extract from the intestines of Pig which causes cancer and other deadly diseases.

The Indian university conducted tests on the impact of drinking Pepsi and Coca Cola which proved that drinking them lead to more rapid heart rate and low pressure.

Also drinking 6 bottles of Pepsi or Cola at a time causes instant death. It also contains chemicals such as carbonic and phosphoric acids, citric acid which harms teeth and causes bone fragility. Bones kept in the Cup of Pepsi melts during the week knowing that the bones of the dead remain in the grave for thirty years.

Research itself confirmed that the calcium dissolved in Pepsi and it weakens the bladder, kidneys, kills the pancreatic, leads to diabetes and infectious diseases.

Pepsi or Coca-Cola lovers nothing to worry as it is not the only drinks available on this earth, as we have other healthy alternatives such as natural fruit juices, canned coconut water, flavoured milks, buttermilk etc., all of them are conveniently available even in the small stores.

baca juga link ni.

http://www.gmwa.org.uk/foodguide2/index.php?page=viewquestion&id=160

Source: http://go4halal.wordpress.com/babi/

Posted by Haddy Haswyra 1 comments


Sila tampalkan poster ini di cawangan anda. Mulakan amalan ini dengan diri anda sendiri.

Posted by Haddy Haswyra Thursday, December 10, 2009 0 comments

Kelas pada minggu ini membincangkan mengenai 3 perkara iaitu:

1. Profail Syarikat disampaikan oleh En. Mohd. Fairus Izwan bin Mustafa
2. Product Knowledge (Spirulina) disampaikan oleh PJE Pn Aspalela bt Tawal
3. Motivasi disampaikan oleh PJS Abd. Yadi Mohd Said

Kelas minggu ini dipengerusikan oleh saya sendiri Muhammad Tarmizi bin Abdul Rahman. Walaupun kehadiran ahli tidak begitu ramai, sekitar lebih kurang 10 orang, namun kelas mingguan ini tetap diteruskan seperti biasa kerana telah menjadi satu kemestian, kelas/kuliah/mesyuarat mingguan HPA akan tetap dijalankan tanpa mengambil kira kehadiran ahli yang ramai/tidak ramai.

Pada minggu ini saya ingin berkongsi dengan para pembaca sekelian mengani product knowledge yang telah dibincangkan di dalam kelas ini, iaitu SPIRULINA.

Spirulina (Arthospira) adalah sejenis ganggang biru hijau dan sejak puluhan tahun yang lalu telah dijadikan makanan kesihatan melalui penelitian para ahli dunia. Makanan yang dikonsumi oleh manusia sekarang banyak menyebabkan terkumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain. Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh faktor kekurangan zat-zat makanan.
Manfaat Spirulina adalah:

1. Meningkatkan aktiviti anti-virus
2. Menurunkan kadar kolesterol
3. Menurunkan risiko serangan kanser
4. Meningkatkan daya tubuh badan
5. Mengurangkan keracunan pada ginjal
6. Meningkatkan jumlah mikroba lactobacillus yang terdapat di dalam usus
7. Mempercepatkan penyembuhan luka
8. Mengatasi masalah kekurangan zat/mineral
9. Mengurangi penderitaan akibat radiasi.

Komposisi (60 Kapsul per botol) :Spirulina
Dos :1-2 kapsul pagi, dan 1-2 kapsul malam (baik untuk anak-anak mahupun orang dewasa atau lanjut usia).


Harga PenggunaSemenanjung Malaysia: RM 30Sabah & Sarawak: RM 35
Harga Pengedar HPASemenanjung Malaysia: RM 24Sabah & Sarawak: RM 28
Nilai Mata (NM): 10

Posted by Haddy Haswyra 0 comments

Subscribe here

PENGUMUMAN

Kuliah Mingguan HPA Tanjong Malim akan diadakan pada:

Masa : 9.00 Malam
Tempat : HPA Cawangan Tanjong Malim
Tarikh : Setiap Hari Rabu


Dijemput kepada semua warga Tanjong Malim datang beramai-ramai ke Kuliah Mingguan ini bagi mendalami ilmu serta mengetahui selok belok menjadi usahawan HPA dan Islam yang berjaya.

KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI HPA:


# Yuran keahlian HPA hanya RM 30.00 sahaja seumur hidup.

# Tiada yuran tahunan.

# Perniagaan ini boleh diwarisi.

# Peluang menikmati pelbagai bonus dan insentif yang disediakan.

# Terdapat 11 ganjaran bonus hebat dari HPA.

# Diskaun harga untuk semua produk dari 20% - 25%.
Peluang menambah ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, refleksologi, kiropraktik, ilmu diagnos penyakit melalui tapak tangan, iridologi (anak mata), lidah dan denyutan nadi.

# Pelan pemasaran yang begitu mudah. ADIL dan SUKSES.

# Tiada penurunan pangkat dan peratusan bonus serta tiada group sales maintain!

# Berpeluang menjana pendapatan lumayan melalui program 5 angka dalam masa 5 bulan dengan menyertai Seminar Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC) HPA.

# Berpeluang melabur dalam Koperasi Wahida HPA. Anggaran pulangan 10-25% setahun.


AKAN DATANG!!!!

Program (PBC) PERKONGSIAN BIJAK CEMERLANG, Bulan Februari di KOMPLEKS TABUNG HAJI KELANA JAYA, anjuran Kelab Pemimpin Utara (KPU) akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 26 - 27 Jun 2010
Tempat : Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya
Yuran : RM 160/seorang


Daftarkan segara peserta anda. Maklumat lanjut, sila hubungi: Abdul Hadi di talian 019-5960282

PESANAN PRODUK

Untuk membuat pesanan produk, ikuti langkah ini :

1. HUBUNGI SAYA :
a) Telefon bimbit : 019-5960282 atau
b) Telefon rumah : 05- 4584306 atau
c) E-mail : abdhadi@upsi.edu.my

2. KAEDAH BAYARAN :
a) Bank Islam : 02020020322038 atau
b) Maybank Berhad : 152023180894 atau
c) Cek Bank Tempatan atau
d) Wang Pos
Atas nama ABDUL HADI BIN AHMAD

3) HUBUNGI SAYA SETELAH ANDA MEMBUAT BAYARAN.

Nota :
1) Penghantaran PERCUMA bagi kawasan TANJONG MALIM sahaja.
2) Luar kawasan Kuala Lumpur, tambah RM5.00 sebagai cas penghantaran.

LIHAT CAWANGAN HPA