Hati merupakan organ yang terbesar di dalam tubuh. Ia terletak di belakang tulang rusuk pada bahagian kanan abdomen. Hati mempunyai dua bahagian, suatu lobus di sebelah kanan dan suatu lagi lobus yang lebih kecil di sebelah kiri.

Hati menjalankan banyak fungsi yang penting yang mengekalkan kesihatan seseorang. Ia mengasingkan bahan yang memudaratkan daripada darah. Ia menghasilkan enzim dan hempedu yang membantu menghadamkan makanan. Ia juga menukarkan makanan menjadi bahan-bahan yang diperlukan untuk hidup dan membesar. Hati mendapat bekalan darahnya daripada dua salur. Kebanyakan daripada darahnya disalurkan oleh vena portal hepatik. Yang lainnya disalurkan oleh arteri hepatik.

Salah satu tanda-tanda hati bermasalah boleh dikesan melalui:

· Kulit dan mata yang kuning,

Jadi istilah dari Mata turun ke Hati memang kena pada tempatnya. Mata memainkan peranan penting dalam mengesan penyakit seseorang individu. Selain itu, perubahan emosi seseorang juga dikaitkan dengan masalah hati. Ini kerana hati dikaitkan dengan hempedu dan sememangnya orang tahu hempedu itu pahit. Dan perubahan emosi juga dikaitkan dengan wujudnya batu hempedu.

Salah satu rawatan hati adalah dengan hati. Minyak hati lembu sangat berkhasiat dan dikatakan mempunyai mineral yang mampu merawat penyakit kardiovaskular.

Saya ambil sumber ini daripada http://www.ayushveda.com/.

"Calf liver
There is a certain feeling in us that makes us unwilling to eat baby animals. In addition to this, calf liver is the filtration system of the calf. It is where the toxins that enter the body are broken down. It actually smells badly too. Bile is produced in the liver and bile is bitter. So why should you eat such a thing?

Calf liver contains the following minerals: copper, folate, riboflavin, selenium, zinc, niacin, phosphorus, and iron. It also contains the following vitamins: A, B5, B6, B12, and C. The high levels of these substances make calf liver good for cardiovascular health and a strong immune system."

Dalam HPA, penawar bagi masalah HATI dikategorikan sebagai penawar yang bersifat Pahit dan detox (penyahtoksin). Antara produk HPA yang sangat berkesan untuk masalah hati adalah:

1) D.Det (mengandungi 27 Herba)


2) Teh Herba


3) Teh Asiatica

4) HB

Kesihatan yang baik bermula dengan proses detoksifikasi atau bebas racun dalam tubuh khususnya sistem pencernaan yang terdiri daripada hati, kolon, buah pinggang, darah dan sistem limfa. Toksin bukan hanya berpunca daripada kegagalan proses penghadaman yang sempurna mahupun perubahan gaya hidup moden membabitkan makanan yang kita makan seperti bahan perasa, pewarna tiruan serta makanan segera.

Oleh itu, marilah kita sama-sama beralih kepada produk HPA yang sudah semestinya tidak mempunyai pewarna dan perasa tiruan.

Posted by Haddy Haswyra Friday, January 1, 2010

0 comments

Post a Comment

Subscribe here

PENGUMUMAN

Kuliah Mingguan HPA Tanjong Malim akan diadakan pada:

Masa : 9.00 Malam
Tempat : HPA Cawangan Tanjong Malim
Tarikh : Setiap Hari Rabu


Dijemput kepada semua warga Tanjong Malim datang beramai-ramai ke Kuliah Mingguan ini bagi mendalami ilmu serta mengetahui selok belok menjadi usahawan HPA dan Islam yang berjaya.

KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI HPA:


# Yuran keahlian HPA hanya RM 30.00 sahaja seumur hidup.

# Tiada yuran tahunan.

# Perniagaan ini boleh diwarisi.

# Peluang menikmati pelbagai bonus dan insentif yang disediakan.

# Terdapat 11 ganjaran bonus hebat dari HPA.

# Diskaun harga untuk semua produk dari 20% - 25%.
Peluang menambah ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, refleksologi, kiropraktik, ilmu diagnos penyakit melalui tapak tangan, iridologi (anak mata), lidah dan denyutan nadi.

# Pelan pemasaran yang begitu mudah. ADIL dan SUKSES.

# Tiada penurunan pangkat dan peratusan bonus serta tiada group sales maintain!

# Berpeluang menjana pendapatan lumayan melalui program 5 angka dalam masa 5 bulan dengan menyertai Seminar Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC) HPA.

# Berpeluang melabur dalam Koperasi Wahida HPA. Anggaran pulangan 10-25% setahun.


AKAN DATANG!!!!

Program (PBC) PERKONGSIAN BIJAK CEMERLANG, Bulan Februari di KOMPLEKS TABUNG HAJI KELANA JAYA, anjuran Kelab Pemimpin Utara (KPU) akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 26 - 27 Jun 2010
Tempat : Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya
Yuran : RM 160/seorang


Daftarkan segara peserta anda. Maklumat lanjut, sila hubungi: Abdul Hadi di talian 019-5960282

PESANAN PRODUK

Untuk membuat pesanan produk, ikuti langkah ini :

1. HUBUNGI SAYA :
a) Telefon bimbit : 019-5960282 atau
b) Telefon rumah : 05- 4584306 atau
c) E-mail : abdhadi@upsi.edu.my

2. KAEDAH BAYARAN :
a) Bank Islam : 02020020322038 atau
b) Maybank Berhad : 152023180894 atau
c) Cek Bank Tempatan atau
d) Wang Pos
Atas nama ABDUL HADI BIN AHMAD

3) HUBUNGI SAYA SETELAH ANDA MEMBUAT BAYARAN.

Nota :
1) Penghantaran PERCUMA bagi kawasan TANJONG MALIM sahaja.
2) Luar kawasan Kuala Lumpur, tambah RM5.00 sebagai cas penghantaran.

LIHAT CAWANGAN HPA